Projectmanagement

Projectmanagement is een woord dat al van oudsher wordt gebruikt om complexe projecten te beheersen. Het is een afgeleide van het woord ‘To Manage’ letterlijk vertaald ‘Kunnen Doen’. Het managen van projecten is dus niets anders dan het project vanaf voorontwerp tot nazorg inzichtelijk te maken, en hieraan doelstellingen te koppelen om hetgeen wat bereikt is te kunnen evalueren aan wat de bedoeling was.

Wat moet worden bereikt? Hoe kunnen wij dit aanpakken? Wat zijn onze hulpmiddelen? Welke organisatievorm is hiervoor geschikt? Dit zijn een aantal belangrijke vragen die beantwoord dienen te worden voordat kan worden begonnen met een project.

Wat vaak vergeten wordt is in welke omgeving dient het project te worden uitgevoerd en met welke wet- en regelgeving hebben wij te maken. Wij hebben ervaring opgedaan bij een aantal complexe projecten waar een gedegen projectmanagement bij benodigd was.

Bij deze projecten hebben wij gewerkt met “Systems Engineering”. Naast deze methodiek hebben wij met behulp van “Netwerk Management” actoren en factorenanalyse uitgevoerd. Hierdoor werd van te voren inzichtelijk met welke actoren rekening gehouden dient te worden in de planfase, en welke communicatiemethoden het best paste bij de verschillende actoren. Deze methode heeft zich bewezen, omdat het mogelijk was om de projectmanager van doelstellingen te kunnen voorzien.

Onze ervaring willen wij met u delen, neem contact op als u hier meer over wilt weten.

CONTACT OPNEMEN

Wilt u meer weten over onze kennis op dit gebied. Neemt u dan contact met ons op. In een vrijblijvend gesprek kunnen wij u van informatie voorzien.

    Uw naam *

    Uw e-mail *

    Onderwerp

    Uw bericht

    Ik geef toestemming om de gegevens die ik hier heb ingevuld op te slaan en alleen te gebruiken om contact met mij op te kunnen nemen.